Super Pescar

Super Pescar

Articole despre pescuit publicate recent :

Ce vă propune Super Pescar?

Economie de timp, o cale mai scurtă spre succes

Majoritatea oamenilor învață în timp. Dar, de multe ori învățarea vine putin prea târziu pentru a fi pe deplin folositoare. Cu siguranță există multe lucruri pe care le știu acum, care mi-ar fi fost extrem de utile mai devreme în viața mea de pescar. Sunt Claudiu Banu, iar prin acest site iti propun o platforma unde poti descoperi sau redescoperi mai rapid trucuri, sfaturi, lectii care sa te ajute in partidele de pescuit. Lucruri care pe mine m-ar fi scăpat, cel putin partial, de multe dintre greșelile și frustrările partidelor mai puțin eficiente pe care le-am avut de-a lungul anilor.

Astăzi, într-o eră a vitezei și a recompensei imediate, potențialii pescari sau oameni pasionați de pescuit vor abandona repede, daca partidele lor de pescuit sunt nefructuoase. Aceasta se poate intampla adesea cand incepatorii nu au la îndemână informațiile care să îi ajute să transforme ieșirile modeste în partide memorabile.

Pentru pescarii de toate vârstele

De la copii la vârstnici, cu toți învățăm continuu despre pescuit . Super Pescar este pentru oricine dornic să învețe , indiferent de nivelul la care se află acum.

Desigur, multe lucruri vor fi legate de abilitățile de bază, însă uneori tocmai acolo se află cheia evoluției fiecărui pescar. Și noi învățăm alături de voi. Evoluăm
împreună de la la pasionați de pescuit la super pescari.

Pescuitul în era digitală , într-un format modern

Piața presei de pescuit din România a murit. Cărțile de pescuit in limba romana sunt puține și au tendința să devină uneori prea rapid desuete.

Noua media – comunicarea electronică și rețelele sociale devin principala sursă de informații. Din păcate însă, acolo nu există nici o organizare /grupare a informației, nici o posibilitate de arhivare a ei pentru a o accesa oricând.

Aici cred eu că intervine SuperPescar.ro. Voi încerca să dezvolt acest proiect cât mai organizat și complet, pentru a ajuta pescarii prezentului dar și pe cei ai viitorului. Printre ei se afla atat copii din jurul meu, pe care ii ajut sa descopere bucuria pescuitului, dar si colegii de club, pescari destoinici alaturi de care merg la competitii.

De la începător la avansat

Accesul ușor la informații este mai facil acum mai mult ca oricând. Există însă multe informații incomplete și inconsistente peste tot.

De aceea, Superpescar.ro face parteneriate cu pescarii din întreaga țară pentru a livra doar informații testate, atent detaliate, astfel încât pescarii începători și avansați deopotriva, să poată accesa aici doar informații corecte, de top.

Un altfel de site despre pescuit

Abilitati de baza
Abilitati avansate
Experienta Super Pescar
Abilitati de baza

  1. Termeni folosiți în pescuit – glosar.
  2. Înțelegerea tipurilor de ape și a diferențelor între ele.
  3. Cunoașterea tehnicilor și tacticilor de bază.
  4. Noduri și monturi esențiale.
  5. Cunoașterea speciilor de pești.
  6. Cunoașterea momelilor și a nălucilor.

Abilitati avansate

1.  Citirea apei – Nu puteți prinde pește dacă nu ii găsiți, și adesea suprafața apelor nu spune prea multe  în ceea ce privește locul unde s-ar putea ascunde peștele.  De la sondare la înțelegerea  substratului, a structurilor, sau al comportamentului peștilor in funcție de vreme, anotimp si alt factori,  sunt toate elementele pe care trebuie să le luați in considerare.

2. Selectarea cârligului , a momelii, a tipului de prezentare- Mulți pescari presupun că ai nevoie de cârlige mari pentru a prinde pești mari, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. Pescarii înțelepți aleg dimensiunea cârligului în funcție de dimensiunea momelii pe care o folosesc – nu după dimensiunea peștilor pe care îi urmăresc.

3. Tehnici avansate de pescuit –  slack line, scufundarea firului, stimularea  hranirii peștilor si forțarea trăsăturii. 

4. Participarea la concursurile de pescuit – informatii, explicatii si sfaturi.

5. Pescuitul in echipa.

Experienta Super Pescar

Cei mai mulți mă cunosc ca si pescar de feeder, însă pasiunea mea pentru pescuit a început cu pescuitul la pluta, si pescuitul la răpitori. Apoi am ajuns la pescuitul la crap si ulterior la feeder. De 30 de ani, iubesc toate stilurile de pescuit si atunci când am ocazia, le practic fără discriminare. 

Fiecare stil  de pescuit este o unealta, cu ajutorul căreia poți ajunge mai ușor sau mai greu la specia de peste pe care dorești sa o prinzi.Am construit de-a lungul timpului mai multe site-uri si proiecte legate de pescuit, am fondat si am fost partener într-un magazin de pescuit, am realizat emisiuni TV de pescuit, am urmat școala naționala de antrenori sportivi pe pescuit (da, exista si așa ceva!), cu alte cuvinte o bună parte din viața mea se învârte in jurul acestei pasiuni.

Particip în mod constant la concursuri, în special de pescuit la feeder cu coșulețul și pescuit la method feeder după crap.  Consider că ele, concursurile, sunt pentru mine cea mai bună formă de a-mi stimula gândirea pe apă, adaptarea  și de a evolua.

Am decis să pun toată experiența mea la bătaie, în realizarea și dezvoltarea acestui proiect,  care se dorește a fi un hub de informații legate de pescuit, pentru cei care vor să învețe.

Dar acesta nu este un proiect egocentrist, din contră. Invit și primesc cu drag  alături de mine orice pescar – sau entitate/companie –  care vrea să ajute fenomenul să se dezvolte corect și viabil. 

Îți place superpescar.ro? Du vestea și celorlați!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email