Cum să alegi ochelarii polarizați potriviți pentru pescuit 1

Cum să alegi ochelarii polarizați potriviți pentru pescuit

Dacă există ceva spectaculos ce ador să fac, este pescuitul la spinning pe ape limpezi, fie ca sunt canale sau râuri mici, din jurul Bucureștiului, fie ca este marea in Grecia. . Îmi place. Pentru mine, nimic nu se compară cu emoția data de a observa cate un pește  urmărind năluca sau pândind  victimele in mediul lui. Chiar daca uneori ignora total nălucile mele. Am petrecut nu de puține ori si cate o  oră schimbând năluci și prezentări, încercând să determin o știuculiță sa atace, doar pentru a o vedea întorcându-se plictisită in ascunzișul ei,  sau insistând inutil după ce un  clean care a urmărit puțin voblerul a decis ca năluca mea cu ancore metalice nu este deloc ceea ce vrea să mănânce la cina. 

Cum să alegi ochelarii polarizați potriviți pentru pescuit 2

La fel cu majoritatea pescarilor la spinning, mă bazez pe o pereche bună de ochelari polarizați pentru a elimina reflexia de pe apă (pentru a-i tăia luciul), permițându-mi să văd lucruri pe care nu le pot vedea cu ochiul liber, cum ar fi peștii aflați lângă crengile scufundate dar si obstacolele acvatice in care risca sa pierd năluca. De asemenea, aceștia îmi protejează ochii de razele ultraviolete periculoase care pot afecta vederea iremediabil pe termen mediu.

Indiferent dacă pescuitul este o activitate ocazională sau hobby-ul tău principal, dacă vrei sa te bucuri de acest sport, trebuie să investești într-o pereche de ochelari de calitate. 

Așa că te invit, in cele ce urmează, să explorăm împreună  tot ce trebuie știut, înainte de a achiziționa o pereche de ochelari polarizați. 

Citește și :  Cum să Eviți Frigul în Timpul Ieșirilor de Pescuit în Iarnă

Pentru a pescui în mod eficient, este vital să protejezi ochii de efectele nocive ale razelor UV și să reduci strălucirea apei pentru a avea o vedere cât mai clară posibil. Iar dacă vrei să îți maximizezi experiența de pescuit în aer liber, ar trebui să consideri achiziționarea unei perechi de ochelari de soare polarizați speciali.

De ce sunt necesari ochelarii de soare polarizați pentru pescuit?


Ce sunt ochelarii de soare polarizați și cum funcționează?

Ochelarii de soare polarizați sunt prevăzuți cu lentile care blochează lumina reflectată de suprafețele strălucitoare, cum ar fi apa sau zăpada. Aceste lentile sunt fabricate cu un strat special de polarizare care permite trecerea luminii într-un singur plan, blocând verticalele, spre exemplu. Acestea elimină reflexele puternice și oferă o vedere mult mai clară și mai precisă a ceea ce te înconjoară.

Cum te ajută ochelarii de soare polarizați la pescuit?

Când pescuiești, reflexiile de pe suprafața apei pot fi foarte intense și pot face ca ochii tăi să se obosească și să devină inconfortabili, împiedicându-te să vezi exact ce se întâmplă sub apă. Ochelarii de soare polarizați reduc efectul strălucirii apei și îți permit să vezi adâncimea și contururile peștilor, ceea ce îți sporește șansele de a prinde unul.

Ce efect au razele UV asupra ochilor?

Razele UV pot fi extrem de dăunătoare pentru ochi, putând cauza arsuri, iritații sau chiar degenerarea maculară și cataracta la expunere îndelungată. În plus, reflexia razelor UV de pe suprafața apei și a zăpezii poate fi de patru ori mai puternică decât în cazul unui teren uscat. Astfel, este important să optezi pentru ochelari de soare cu protecție UV adecvată atunci când practici activități desfășurate în aer liber, cum ar fi pescuitul.

Cum să alegi ochelarii polarizați potriviți pentru pescuit 3

Ce trebuie să cauți când alegi o pereche de ochelari de soare pentru pescuit?

Ce tipuri de lentile sunt cele mai bune pentru pescuit?

Când cumperi ochelari de soare polarizați, trebuie să alegi obiectivele cu o calitate excelentă care îți vor oferi o vedere clară și precisă. Cele mai bune lentile pentru pescuit sunt cele galbene, maronii sau gri, în funcție de preferință. Dacă vrei să pescuiești în zile însorite și extrem de luminoase, poate fi indicat să cumperi ochelari de soare polarizați cu gradient de culoare care se închid în jurul marginilor, pentru a îmbunătăți experiența.

Citește și :  De ce ar trebui să investești într-o bluza UV pentru pescuit?

Cum să alegi dimensiunea potrivită a lentilelor pentru ochelarii de soare?

Alegerea dimensiunii lentilelor potrivite este importantă pentru confortul tău și pentru a obține protecția adecvată împotriva razelor UV și strălucirii apei. Lentilele mai mici cu forme rotunjite sunt ideale pentru pescuitul cu spinning sau pentru activități în care mișcarea bruscă a capului nu este foarte des întâlnită. Pe de altă parte, lentilele mai mari cu forma dreptunghiulară oferă mai multă acoperire și protecție în cazul mișcărilor mai ample ale capului, cum ar fi în cazul pescuitului la muscă.

Ce altceva trebuie să ai in vedere la achiziționarea de ochelari de soare polarizați?

Pentru a asigura cel mai bun confort și o protecție optimă împotriva razelor UV, asigură-te că alegi o pereche de ochelari de soare polarizați care se potrivesc perfect cu forma feței tale. Este, de asemenea, important să verifici dacă lentilele sunt durabile și anti-zgârieturi, dacă sunt prevăzute cu un strat anti reflex și dacă oferă un filtru UV suficient de mare pentru protecția ta deplină.

Care sunt avantajele și dezavantajele ochelarilor de soare polarizați?


Cum funcționează lentilele polarizate?

Lentilele polarizate au în compoziția lor o peliculă specială care elimină și blochează reflexiile luminoase supărătoare ce creează deranj și tensiune la nivelul ochilor. Acest lucru le face să fie ideale pentru activitățile din aer liber, inclusiv pescuitul. Lentilele polarizate sunt mult mai trainice în comparație cu alte tipuri de lentile și reduc la minim riscul de ochi obosiți sau uscați.

Care sunt avantajele ochelarilor de soare polarizați?

Avantajele ochelarilor de soare polarizați sunt legate în primul rând de îmbunătățirea clarității și acurateței vederii, eliminând reflexiile supărătoare. Ochelarii de soare polarizați sunt ideali pentru orice pescar indiferent ca practică pescuitul la plută, sau la răpitor.

Citește și :  Ochelarii polarizați - Tot ce trebuie să ști

Prin blocarea razei orizontale și eliminarea strălucirii, acești ochelari îți oferă un confort și o vizibilitate crescută, fără oboseală suplimentară la nivelul ochilor.

Care sunt dezavantajele ochelarilor de soare polarizați?

Deși ochelarii de soare polarizați oferă avantaje importante, sunt și câteva dezavantaje pe care trebuie să le iei în considerare. Unul dintre acestea se referă la faptul că obiectele sau ecranele LCD ale sonarului sau telefonului, pot fi greu de citit, deoarece lentilele polarizate blochează anumite ferestre de propagare a luminii. De asemenea, ochelarii de soare polarizați pot fi mai costisitori decât alte tipuri de ochelari, din cauza tehnologiei avansate utilizate în producția lor.

Cum să alegi ochelarii polarizați potriviți pentru pescuit 4

Purtarea ochelarilor polarizați la pescuit oferă multiple beneficii care pot îmbunătăți rezultatele partidelor voastre. Mai mult, prin blocarea eficientă a razelor UV dăunătoare, ochelarii polarizați oferă protecția necesară a ochilor pentru oricine petrece timp în aer liber. În plus, reducerea strălucirii poate îmbunătăți în mod semnificativ performanța noastră pe apă, ceea ce îi face un instrument valoros pentru pescarul sportivi, cât și pentru pasionații de activități în aer liber. În cele din urmă, ochelarii polarizați sunt deosebit de convenabili pentru activități precum pescuitul, plimbările cu barca și șofatul, unde vizibilitatea este crucială. Data viitoare când ieșiți pe balta, lac sau Dunăre, nu uitați să vă luați ochelarii polarizați și să experimentați toate avantajele pe care aceștia le oferă!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.