Nodul Palomar 1
| |

Nodul Palomar

Totul despre Nodul Palomar

 Utilizat pentru legarea vartejelor, a  diferitelor accesorii, a nălucilor sau a unor  cârlige cu ochet.

In articolul ce urmează vom vorbi despre unul dintre cele mai populare noduri de pescuit, Nodul Palomar, precum și câteva sfaturi despre cum îl puteți folosi în pescuit.

Acest nod face parte din lista de noduri de pescuit pe care le recomandam începătorilor si celor avansați deopotrivă, deoarece este ușor de făcut și foarte rezistent.

Ce este nodul Palomar?

Nodul Palomar este un nod de pescuit folosit cel mai adesea pentru a atașa o linie de pescuit la un cârlig cu ochet(muscă în fly-fishing), la o nălucă , la un jig sau la un vârtej. Deoarece este ușor de legat, ușor de dezlegat și ușor de învățat, nodul Palomar este un nod excelent pentru începători.

Nod puternic și fiabil,  Nodul Palomar funcționează  atât cu firele de pescuit monofilament și fluorocarbon,  cât mai ales cu firele textile,  împletite. Din acest motiv este unul din nodurile foarte populare printre pescarii de răpitor.

Acest nod  păstrează aproape toată rezistența originală a firului, chiar și în cazul  mono-filamentului. De asemenea, este aproape imposibil (dacă este legat corect) să „se desfacă”

Cum se leagă un nod Palomar ?

 1. Dublați firul de pescuit la unul din capete, pentru a forma o buclă.
 2. Treceți capătul buclei prin ochet
 3. Formați un nod simplu , în jurul ochetului.
 4. Luați capătul buclei și treceți-l peste ochetul cârligului/nălucii, jigului sau vârtejului.
 5. Udați firul și trageți strâns. Nodul trebuie să fie strâns pe ochet.
 6. Tăiați firul în exces.

Acum știți cum să legați nodul Palomar, nu rămâne decât să îl exersați.  Odată ce v-ați însușit acest nod, veți  fi capabil să-l utilizați într-o varietate de situații de pescuit. Exercițiul duce la perfecțiune.

Citește și :  Nodul Clinch sau Half Blood (simplu si îmbunătățit)

Asigurați-vă că exersați să legați fiecare nod până când o puteți face cu ochii închiși!

Avantajele nodului Palomar

 • Palomar este unul dintre cele mai versatile noduri de pescuit.
 • Utilizarea acestui nod vă va permite să vă conectați cu ușurință linia la orice tip de ochet (inel).
 • Este, de asemenea, unul dintre cele mai ușoare și rapide de legat noduri pescărești.
 • Are o rezistență bună.
 • Efectuat corect , nu va aluneca, chiar și atunci când este umed.

Dezavantajele nodului Palomar

 • Poate fi incomod să treci un jig mai mare, o nălucă sau sau cârlig mai mare prin buclă, în timp ce realizați nodul pentru ca ar necesita o buclă de dimensiune mare. 
 • Nu este potrivit pentru a face monturi cu fir de păr. Nodul fără nod este mult mai bun/potrivit în acest sens. 
 • Nodul Palomar poate fi legat doar de un ochet care este liber , în sensul în care, dacă, de exemplu un vârtej este deja atașat la firul de pescuit la un capăt, nu putem lega nodul la celălalt capăt, pentru ca nu putem trece tot firul și vârtejul prin buclă.

Nodul Palomar – Concluzie

Sperăm că v-ați bucurat de articolul nostru despre cum să legați nodul Palomar, un nod sigur, puternic și ușor de legat. Suntem convinși că vă va ajuta și vă va face partidele de pescuit mult mai reușite!

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să legați si alte noduri utile, pe care le folosim si le recomandam , puteți consulta secțiunea dedicată cu noduri de pescuit din site-ul nostru. Acesta este un loc minunat pentru a începe pentru oricine dorește să-și dea seama cum să lege diverse noduri de pescuit.

Citește și :  Solunar pescuit 2024

Dacă aveți întrebări  sau observații, vă rugăm să nu ezitați să lăsați un comentariu mai jos, sau folosind formularul de contact, suntem aici pentru a vă ajuta!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.