Cum pescuim pe o apa noua, pe care nu o cunoastem

Cum abordăm o apă nouă ?

Daca ești ca mine, adică mereu curios despre ce ascunde fiecare ochi de apă pe lângă care treci, că e baltă, râu sau chiar plajă la mare, atunci cu siguranță întrebarea cum abordez o apă nouă?, ți-a trecut într-o formă, sau alta, prin minte.

Desigur, sunt și pescari care găsesc 1-2 lacuri/ape, care le plac, și pe care le pot pescui sezoane întregi, fără să fie curioși despre ce se ascunde in alte locuri de pescuit.

Dar ce se întâmplă atunci când descoperă că lacurile lor preferate sunt închise (pentru concursuri, curățenie sau diverse evenimente)? Sau dacă accesul către locul preferat este imposibil, datorită unei ploi sau a cotelor? Ce fac dacă vor fi nevoiți să ajungă pe o apă necunoscută, prin prisma diverselor conjuncturi?

Ei bine, pentru toate aceste situații, trebuie să învățăm cum să abordăm pescuitul într-un loc necunoscut, cum să păstrăm o minte deschisă (pentru o perspectivă nouă) si cum să aplicăm abilitățile si cunoștințele dobândite, in orice context nou.

Cum abordăm o apă nouă ? 1

Acest lucru nu numai că poate adăuga o doză sănătoasă de entuziasm și adrenalină pasiunii noastre, dar ne va lărgi și cunoștințele și abilitățile de pescuit.

Iată de ce, în acest articol, voi explora pașii cheie pe care consider că trebuie să îi parcurgem atunci când abordăm o apă nouă, indiferent de stilul de pescuit practicat.

De la cercetarea caracteristicilor specifice apei și chiar a speciilor de pești prezenți, până la cunoașterea regulamentului de pescuit – dacă e cazul – și citirea apei prin observarea semnelor la fața locului.

De asemenea, voi vorbi despre diferite lucruri de încercat în partide noi, cum ar fi echipamentul, sau chiar ce momeli sau năluci ar fi bine să avem cu noi, și cum să experimentăm pentru a ne crește șansele de succes.

Sfaturile și trucurile discutate în această postare, sper eu, te vor echipa cu atitudinea și cunoștințele necesare pentru a aborda cu încredere orice provocare. Sa începem!

Cercetați și explorați: Adunați cât mai multe informații despre apa pe care ajungeți.


Sunteți pregătiți pentru o aventură de pescuit într-un loc necunoscut? Înainte de a ne arunca cârligele în apă, este esențial să ne informăm / documentăm.

Putem face asta si cu ajutorul social media, lui Google, dar si al aplicațiilor pe telefon.

Faptul că știm cât mai multe despre lac, inclusiv despre mărime/întindere, unde intra si unde iese apa, unde sunt izvoarele, adâncimea in diverse locuri și apoi despre speciile predominante de pești, ne va ajuta să ne orientăm mai repede și eventual să identificăm cele mai promițătoare locuri de pescuit dinainte de a ajunge efectiv pe ele.

Citește și :  Concursuri de pescuit: Te fac sau nu un pescar mai bun ?

Iar la fata locului, nu ezitați sa explorați, sa discutați cu pescarii prezenți, sau alte persoane.

În primul rând, încercați să aflați sau să determinați cat mai multe despre caracteristicile apei. Apa este limpede sau tulbure? Se văd structuri subacvatice, cum ar fi pietre, lemne, praguri sau zone cu vegetație, plauri sau copaci scufundați care atrag peștii?

Cum abordăm o apă nouă ? 2

Cunoașterea acestor detalii vă poate ajuta să luați decizii în cunoștință de cauză cu privire la zonele in care sa căutați peștii dar si echipamentul de care veți avea nevoie și la tehnicile pe care le veți folosi.

În continuare, dacă este posibil, identificați speciile dominante de pești in perioada in care mergeți la pescuit. Pe unele ape speciile de pești care sunt prezente si care pot răspunde la chemarea noastră, vor diferi destul de mult in funcție de temperaturi, sezon si alți factori.

Acest lucru vă poate ajuta să alegeți nălucile sau momelile potrivite pe care să le folosiți și vă permite să vizați speciile pe care este cel mai probabil să le prindeți.

În plus, pe apele concesionate, cunoașterea regulilor și a regulamentului specific al apei, cum ar fi limitele, obligații legate de manipularea peștilor prinși, sau restricțiile de mărime, vă poate ajuta sa aveți o experienta cat mai plăcută, fără a risca să încălcați legea din greșeală.

Cercetarea unui lac necunoscut poate fi o parte interesantă a experienței de pescuit. Înarmat cu informații, vă veți simți mai încrezător în timp ce explorați apele și vă căutați următoarea captură.

Așadar, înainte de a face o ieșire la pescuit, acordați-vă puțin timp pentru a aduna informații despre apă și pregătiți-vă să-i descoperiți secretele!

Verificați regulile locale de pescuit: ce tipuri de pescuit sunt permise, ce e interzis si ce e permis!


Unul dintre cele mai interesante lucruri legate de pescuit este șansa de a explora noi corpuri de apă și de a vă încerca norocul de a prinde diferite specii de pești.

Cu toate acestea, dacă plănuiți să pescuiți într-un lac necunoscut, este important să vă documentați și să aflați despre regulile locale de pescuit.

Asigurați-vă că știți ce tip de permis de pescuit este necesar, apoi verificați ce tipuri de pescuit sunt permise, ce taxe pot fi solicitate și de ce echipament veți avea nevoie.

Mai mult, este posibil ca unele ape concesionate/lacuri să aibă restricții privind utilizarea de anumite monturi, de momeli vii sau nade, sau să necesite anumite dimensiuni de fire.

Pe lângă faptul că este impus de administrația apei respective, cunoașterea regulamentului local de pescuit vă poate ajuta să evitați situații neplăcute si sa fiți perceput, pe buna dreptate, ca un pescar responsabil.

Nu uitați, pescuitul trebuie să fie o activitate distractivă, care vă aduce mai aproape de natură și vă poate oferi o evadare din stresul vieții de zi cu zi. De aceea e important să vă bucurați de fiecare partida, fără neplăcerea de a avea conflicte cu administrația datorită necunoașterii regulilor locului.

Făcându-vă timp pentru a afla aceste reguli dinainte și abordând partidele de pescuit cu o atitudine pozitivă, veți fi pe drumul cel bun pentru a avea ieșiri relaxante si distractive.

Citește și :  Cronometru pentru pescuit

Citiți apa: De pe mal, căutați locuri potențial-productive de pescuit.


V-ați găsit vreodată stând pe malul unui lac nou, cu o undiță sau lanseta în mână, fără să știți de unde să începeți? Acesta poate fi un sentiment mai comun decât ne-am aștepta, în rândul pescarilor.

Cum abordăm o apă nouă ? 3

Vestea bună este că există câteva sfaturi și trucuri simple pe care le puteți urma pentru a vă ajuta să prindeți pește într-un lac necunoscut.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să observați lacul, ideal de undeva de mai sus, de pe un mal mai înalt, de exemplu, folosind o pereche buna de ochelari polarizați.

Căutați semne de activitate a peștilor, cum ar fi perturbarea suprafeței, de către pești care sar, mișcări în apropierea zonelor cu stuf sau iarba, zone unde apa e tulburata, semn ca cineva a deranjat substratul, dar si existenta unor structuri precum copaci sau pietre scufundate.

Acestea din urma pot indica zone în care se pot ascunde peștii.

Fiți atenți la ora din zi, la condițiile meteorologice și la temperatura apei, deoarece toate acestea pot avea un impact asupra locului unde se află peștii în lac.

După ce ați observat lacul, si ați ales un loc de pescuit, încercați diferite tehnici pentru a vedea ce funcționează cel mai bine.

Daca nimic nu pare a funcționa, nu dezarmați. Vechea zicala „Schimbi locul – schimbi norocul” se poate aplica si in acest caz. Schimbați locul cu unul diferit, ca adâncime, structuri si specific, și încercați diferite abordări până când începeți să prindeți pești.

Nu uitați să aveți răbdare și să continuați să încercați, deoarece pescuitul într-un lac necunoscut poate necesita ceva timp pentru a vă da seama unde sunt peștii si ce prefera.

Urmăriți si ceilalți pescari si luați în considerare posibilitatea de a le cere sfaturi. Aceștia ar putea fi în măsură să vă recomande cele mai bune locuri și tehnici pe baza experienței lor.

Păstrarea unei atitudini pozitive, menținerea unei atitudini flexibile și a unei minți deschise sunt cheile pentru a pescui într-un lac necunoscut. Nu vă fie teamă să încercați lucruri noi și să explorați.

Cu puțină observație, răbdare și dorința de a încerca lucruri noi, puteți descoperi locuri noi și puteți avea ieșiri memorabile. Și cine știe – s-ar putea să prindeți o specie noua pentru palmaresul personal sau poate o realizați o captura -record personal, într-un loc neașteptat!

Folosiți diferite momeli sau năluci, pentru a vedea ce preferă peștii.


Atunci când vă aruncați montura sau năluca într-o apa necunoscuta, este important să țineți cont de faptul că ceea ce funcționează pe un lac nu se traduce in mod identic pe alt lac.

Aici intervine utilizarea unei varietăți de momeli. Diferitele specii de pești au preferințe diferite și totul este să găsești ceea ce funcționează cel mai bine pentru lacul pe care îl explorezi.

Cum abordăm o apă nouă ? 4

Este întotdeauna o idee bună să începeți cu elementele de bază, cum ar fi utilizarea momelilor mici, sau a nălucilor micro, pentru a atrage orice talie de pești. Sau folosirea unor monturi mai fine. Dar dacă observați că nu obțineți niciun atac sau trăsătura, nu vă fie teamă să schimbați și să încercați ceva nou. Acest lucru ar putea fi ceva la fel de simplu ca și schimbarea culorii sau a mărimii momelii. Unii pești pot fi mai atrași de momelile colorate, în timp ce alții pot răspunde mai bine la o momeală care e mai degrabă apropiată cu mediul lor natural.

Citește și :  Jurnal de pescuit - Ce este si de ce ar trebui să ții unul ?

Nu vă descurajați prea tare dacă nu prindeți nimic imediat. Pescuitul înseamnă răbdare și perseverență. Utilizând diferite momeli/năluci și observând cum răspund peștii, veți desluși încet tainele lacului și veți descoperi ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Aveți răbdare: Pescuitul într-o apă necunoscută necesită timp și răbdare; poate fi nevoie de mai multe ieșiri înainte de a începe să prindeți pește.

Pescuitul într-un lac necunoscut poate fi atât antrenant, cât și provocator. Vă simțiți ca un explorator, descoperind necunoscutul, dar, în același timp, trebuie să aveți răbdare și să fiți perseverent pentru a prinde efectiv vreun pește.

Uneori, poate fi nevoie de mai multe călătorii /ieșiri înainte de a începe să prindeți peștii.

Primul pas pentru a pescui într-un lac necunoscut este de a face unele cercetări. Puteți verifica blogurile, forumurile de pescuit și chiar întreba pe la magazinele locale de pescuit pentru a aduna informații.

Aflați ce specii de pești sunt prinse mai des în lac, obiceiurile lor de hrănire și poate chiar si informații despre cel mai bun moment al zilei pentru a-i prinde.

Următorul pas este să fiți bine pregătiți pentru partida de pescuit. Asigurați-vă că aveți echipamentul pentru mai multe situații(pescuit aproape/departe light/heavy), dar si accesoriile necesare, pentru situația in care trebuie sa schimbați abordarea. Nu in ultimul rand verificați întotdeauna prognoza meteo și adaptați-vă echipamentul și îmbrăcămintea în consecință.

În cele din urmă, nu vă descurajați dacă nu prindeți niciun pește în timpul primelor ieșiri. Pescuitul într-un lac necunoscut este un proces de învățare, iar fiecare călătorie este o oportunitate de a dobândi cunoștințe și experiență. Rămâneți răbdător, rămâneți pozitiv și bucurați-vă de aventura. Cine știe, poate că într-o zi aceasta apa va deveni noua voastră destinație de pescuit preferată.

Cum abordăm o apă nouă ? 5

Concluzie

Fie că sunteți forțați de împrejurare, sau în căutarea unei noi provocări sau pur si simplu dornici să va extindeți orizonturile de pescuit, descoperirea, explorarea, si in cele din urma abordarea unei ape noi este o aventură care merită parcursă.

Este o ocazie de a vă expune la un teritoriu nou, permițându-vă să experimentați diferite metode și îmbogățindu-vă experiența de pescuit. Atunci când abordați această provocare, cercetarea și pregătirea sunt esențiale, dar fiți deschiși la spontaneitate și aveți încredere în instinctele voastre.

În cele din urmă, descoperirea necunoscutului nu este doar o aventură de pescuit, ci o metaforă pentru viață. Ne amintește să acceptăm schimbarea, să ne asumăm riscuri și să nu ne oprim niciodată din explorare si învățare. Așadar, ieșiți la pescuit pe locuri necunoscute și aflați-le secretele – veți deveni astfel mult mai repede super-pescari !

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.